Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@02:35:46 GMT

بحران‌های زندگی و راه‌های مقابله با آن

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۳۱۹۳۸

بحران‌های زندگی و راه‌های مقابله با آن

ایسنا/چهارمحال و بختیاری دکترای روانشناسی عمومی در چهارمحال و بختیاری در خصوص نحوه مقاومت در برابر بحران‌های زندگی، گفت: افراد در هنگام روبرو شدن با بحران‌ها باید از بالا به مسئله نگاه کنند، سپس روحیه خود را حفظ کرده و بدین طریق از شدت بخشیدن به مشکل جلوگیری به‌عمل بیاورند.

حمیرا رئیسی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص وقوع اتفاقات ناگوار در زندگی و میزان تحمل‌پذیری افراد در برابر بحران‌های ایجاد شده در زندگی، اظهار کرد: افراد در مرحله اول دچار ناباوری می‌شوند، حتی امکان دارد آن را انکار می‌کنند، سپس حالت افسردگی به آنان دست می‌دهد و زمانیکه فرد از مرحله انکار خارج شد، می‌تواند با واقعیت کنار بیاید و به زندگی عادی بازگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: انسان‌ها دارای ویژگی‌های شخصیتی متفاوتی هستند و میزان ماندن در مرحله افسردگی و انکار واقعیت تلخی که برایشان اتفاق افتاده متفاوت خواهد بود، اما مسئله بسیار مهم نحوه برخورد فرد با چالش‌های زندگی در گذشته است، بنابراین کسانی که می‌توانند به‌خوبی مشکلات خود را مدیریت کنند، در هنگام بحران‌ها نیز موفق‌تر عمل می‌کنند، به‌عبارتی این افراد مسئله‌مدار بوده و در هنگام وقوع مشکل، به دنبال یافتن راه‌حل می‌گردند.

این دکترای روانشناسی عمومی ادامه داد: قطعا این افسردگی در عملکرد، کارکرد و مسئولیت‌هایی که فرد در زندگی بر عهده دارد، تاثیرگذار بوده و آسیب‌های زیادی را به خود و خانواده وارد می‌کند، افرادی که به‌مدت طولانی در حالت افسردگی می‌مانند، زمینه افسردگی را دارند، در برخی مواقع فرد از ماندن در حالت افسردگی ناراحت نیست و حتی از ماندن در این حالت لذت می‌برد، مدام به حال خود غصه خورده و خود را قربانی فرض می‌کند.

رئیسی خاطرنشان کرد: هرچه‌قدر فرد در مواجه با اتفاقات ناگوار زندگی به‌صورت هیجانی برخورد کند، دچار ناامیدی و افکار منفی شود، زمینه را برای وقوع مشکلات بعدی نیز فراهم می‌کند، به‌عبارتی اتفاقات ناگوار به‌صورت زنجیره برای او رخ خواهد داد، بنابراین افراد در هنگام روبرو شدن با بحران‌ها باید از بالا به مسئله نگاه کنند، سپس روحیه خود را حفظ کرده و بدین طریق از شدت بخشیدن به مشکل جلوگیری به‌عمل بیاورند.

وی یادآور شد: به‌عنوان مثال اگر اختلاف خانوادگی رخ دهد و افراد نتوانند آن را مدیریت کنند، امکان دارد یکی از اعضای خانواده به‌دلیل در ذهن داشتن این مشکل و درگیری فکری، در خیابان تصادف کند و مشکلات مالی و یا جسمی پس از آن رخ دهد.

 این دکترای روانشناسی عمومی گفت: کسی که مسئله را به درستی بپذیرد، طبیعی است که گاهی خاطرات را به یاد ‌آورد و حتی با یادآوری خاطرات، اشک بریزد، بنابراین نمی‌توان گفت به‌طور کامل آن شخص یا موضوع را فراموش کرده، اما آن اتفاق تنها در همان لحظه بوده و تمام می‌شود.

وی وجود سابقه افسردگی در میان اعضای خانواده را مهم دانست و ادامه داد: جنبه ارثی افسردگی بالا است، اما این بیماری قابل کنترل است، فرد باید بتوانند در موقعیت‌های مختلف افکار خود را مدیریت کنند و اجازه ندهند این بیماری گسترش پیدا کند، برخی از افراد شخصیت استرس‌پذیری داشته و با کوچکترین موضوعی دچار نگرانی می‌شوند، استرس زیاد باعث افسردگی می‌شود و این افراد ذاتا ضعیف هستند و مسائل عادی بقیه برایشان ایجاد نگرانی می‌کند.

رئیسی افزود: راه علاج، داشتن آگاهی است و افراد ضعیف عوامل نگران‌کننده زندگی خود را بشناسند، باید دانست که یک دفعه قوی شدن اتفاق نمی‌افتد و باید به مرور قدرت و استقامت خود را افزایش دهند، اشخاص باید نگرانی خود را کشف کنند، با خود صحبت کنند که چرا نگران هستند و در دل ترس دارند.

این دکترای روانشناسی عمومی با اشاره به اینکه شخصیت افراد متفاوت است، خاطرنشان کرد: هرکس به طریقی آرامش پیدا می‌کند، مهم این است که نتیجه آن عمل منجر به آرامش شود و تمرکز وی را افزایش دهد، باید به خود تلقین کرد که مهم‌ترین کسی که باید من را دوست داشته باشد، خودم هستم، البته کمک گرفتن از روش‌هایی مانند عبادت و ورزش مستمر باعث افزایش مقاومت در برابر بحران‌ها می‌شود.

با حس تنهایی باید چه کرد؟

رئیسی در پایان تصریح کرد: باید گفت که همه افراد تنها هستند و نیستند، این واقعیتی است که وجود دارد و نباید به چیزهایی که در دنیا وجود دارد، وابسته شد، زیرا انسان‌ها و اشیا پایدار نیستند و هر کدام ممکن است هر لحظه از دست بروند، خدا همواره همراه انسان است و از طریق خودمان و نشان دادن مسیر راه را نشان می‌دهد، بنابراین هر چه قدر میزان وابستگی به افراد اطراف بیشتر باشد، ترس‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند، زیرا در این حالت ترس از دست دادن به‌وجود می‌آید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی منطقه چهارمحال و بختیاری بحران مدیریت دکترای روانشناسی عمومی بحران ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۳۱۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، طبق تحقیقات اخیر، بین مصرف روزانه آجیل و کاهش خطر افسردگی ارتباط وجود دارد. به گفته کارشناسان، آجیل حاوی مواد مغذی خاصی است که می‌تواند به ارتقای سلامت روان کمک کند. این تحقیقات بیانگر آن است که خوردن یک مشت آجیل (۳۰ گرم) در روز با کاهش ۱۷ درصدی خطر ابتلا به افسردگی مرتبط است.

بیشتر بخوانید: روزتان را با غذاهای پرانرژی آغاز کنید

یک وعده آجیل می‌تواند شامل: ۱۰ عدد گردو، ۲۰ عدد بادام، ۳۰ عدد پسته و ۱۵ بادام هندی باشد.

طی سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی تأثیر عمیق عادات غذایی ما بر سلامت ذهن و روان تأکید داشته‌اند؛ که یکی از پررنگ‌ترین آنها به ارتباط قوی میان روده و مغز اشاره می‌کند و نقش کلیدی تغذیه در سلامت روانی را برجسته می‌کند.

به گفته محققان، افرادی که در رژیم غذایی خود آجیل بیشتری می‌خورند، ممکن است در سایر رفتارهای سالم نیز پیشرو باشند و عاداتی مانند ورزش و بهداشت خواب را نیز مدنظر قرار دهند. بدین ترتیب طبیعی است که خطر ابتلا به اختلالات خلقی در آنها کاهش یابد.

کدام یک از اجزای آجیل به کاهش خطر افسردگی کمک می‌کنند؟

نتایج نشان می‌دهد مواد مغذی موجود در انواع آجیل می‌تواند به بدن کمک کند تا استرس را بهتر مدیریت کند، سلامت روده را بهبود بخشد و سلامت مغز را تقویت کند. از این رو، خوردن آجیل می‌تواند یک استراتژی غذایی مفید برای پیشگیری و مدیریت افسردگی باشد.

به طور مثال:

گردو و امگا ۳

گردو به دلیل محتوای بالای امگا ۳ معروف است. امگا ۳ که برای عملکرد و رشد مغز ضروری است، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و به طور بالقوه خطر افسردگی را کاهش می‌دهد. مصرف منظم گردو با تأثیر بر ایجاد و عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی تنظیم‌کننده خلق و خو، مانند سروتونین و دوپامین، ممکن است به بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک کند.

هم‌چنین یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که مصرف مکمل امگا ۳ با بهبود قابل توجه علائم افسردگی در افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط مرتبط است.

بادام هندی و تریپتوفان

بادام هندی به دلیل داشتن محتوای بالای تریپتوفان و پتانسیل خود در کاهش علائم افسردگی بسیار مورد توجه است. تریپتوفان یک آمینو اسید است که به عنوان پیش‌ساز سروتونین عمل می‌کند و می‌تواند خلق و خو را بهبود بخشد، به طور بالقوه نرخ افسردگی را کاهش دهد و هم‌چنین در تنظیم خواب نقش داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که اثرات ضد افسردگی تریپتوفان ممکن است ناشی از تأثیر مثبت آن بر التهاب عصبی، استرس مزمن و اختلال در تنظیم میکروبیوم روده باشد.

بادام و اسیدهای فنولیک

بادام سرشار از اسیدهای اولیک است؛ که در مطالعات اخیر نتایج امیدوارکننده‌ای در کاهش رفتارهای شبه‌افسردگی داشته است. از دیگر آجیل‌های دارای این ترکیبات می‌توان به گردو و پسته اشاره کرد. این ترکیبات می‌توانند بر سیستم‌ها و عملکردهای مختلف بدن، از جمله متعادل کردن سطح استرس، کمک به تشکیل سلول‌های عصبی و تأثیر مثبت بر سلامت روده تأثیر بگذارند؛ که همگی از عوامل ضروری برای سلامت روان هستند.

سایر مواد مغذی موجود در آجیل

ویتامین E: آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به محافظت از سلول‌های مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک کند.

منیزیم: یک ماده معدنی است که در عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش دارد و به تنظیم خلق و خو کمک می‌کند.

هم استرس اکسیداتیو و هم کمبود منیزیم در ایجاد اختلالات خلقی، از جمله افسردگی، نقش دارند.

چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع: منابع چربی سالمی که برای حفظ یکپارچگی ساختاری سلول‌های مغز و حمایت از ارتباط بین نورون‌ها ضروری هستند.

فیبر غذایی: به تقویت میکروبیوم روده کمک می‌کند. آجیل، علاوه بر فیبر بالا، دارای شاخص گلیسمی پایینی است؛ به این معنی که باعث افزایش سریع سطح قند خون نمی‌شود. پایدار بودن سطح قند خون با تنظیم بهتر خلق و خو و کاهش خطر علائم افسردگی مرتبط است.

منبع: خبر آنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1229867 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • با دوری از این ۱۵ عامل به زوال عقل زودرس در جوانی دچار نمی‌شوید
  • آجیل، سپر ایمنی روان در برابر افسردگی
  • سبقت جهانی ازدواج همراهانه از عاشقانه
  • لزوم همکاری همه دستگاه های اجرایی ایلام برای مقابله با حریق جنگل
  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • اهمیت مدیریت استرس در جهان امروز
  • تشریح اقدامات مدیریت بحران خراسان جنوبی در سیل اخیر
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد